Friday, February 24, 2012

我可爱的同事们。

看到有人用英文写部落格,所以我就用华文更新。

工作虽然很累,但也有值得回忆的时候。
让我来介绍我可爱的同事们。

首先是 Frederick。 他看上去黑黑的,所以j就用马来语问候他,哪知道他竟然跟我讲华语,而且超正的! 原来他叫吴思凯,父母都是华人。可是为什么皮肤可以黑到象碳一样?或许正如Bibi所说的,他母亲怀孕的时候喝了黑咖啡,所以才生到酱黑。他这个人有点迟钝又傻傻的,一天到晚问关于Annette 的事情还不承认喜欢她。我和 Clarice 还在情人节那天帮他写告白信在 Palm Square 的爱心树上。结果,Annette一看就知道是我的字,haiz......穿帮了,Annette死都不相信Frederick 喜欢他。

接着是Zarina, 她是UMS 的毕业生,她很好欺负的。Heehee.

后来是Ah Yen, 她是我们的senior,头发像死草一样,但真人还蛮漂亮的。

Ah Tan, 我称他为老shui pak, 他才28岁,可是样子却像40岁的男人。他曾经骗过人说他有孩子,很多人都相信。

还有Bibi, Sheila 和 Fardi, 他们从Kota Marudu 来的STPM 毕业生。

比较熟的同事就这几个啦。

每次当老板娘不在的时候,我们都会聚在一起说笑,说真的,我跟他们在一起的时候很开心。

好了,我懒惰写长篇大论,下次再跟你们报告。

Monday, February 20, 2012

Wedding gowns

I find wedding gowns incredibly fascinating.
Everyday, when I go to toilet, my eyes will automatically stick on the beautiful sophisticated wedding gowns displayed on the mannequins downstairs by a newly opened bridal shop.
Only Annette knows how many times I've been complimenting those dresses.
By just looking at it makes me feel like want to try them on.
They are too pretty !!!










Don't you girls want to wear these?
I even told myself, when I get married, I must at least change 10 set of wedding gowns for my wedding photo shoot session.

This is the link to the shop. Their pictures are sooooooo amazing.

Sunday, February 19, 2012

My first Valentines gift.

Jealous?

I know it's kinda late, but still I'm gonna boast about it. haha

Last friday, our youth had a small celebration of valentines day.
No big deal actually, we had some quizzes and games related to Valentine.

We have to quote a quote ending with "...... my love for you will never end"
We were given a week to prepare it.
And guess what, I got the most "likes".
Yeah, creative Chloe printed out the fb "likes" and stick it on an ice-cream stick for us.

This is the "quote" that I won.

Hearts Are Red
Oceans Are Blue
The Perfect Day
Is Being With You

A Day Of Love
A Basket Of Flowers
Barefoot On The Beach
With You For Hours

Tossing A Blanket
Down On The Sand
Enjoying The View
While Holding Your Hand

It's All About
Simplicity
You & Me For
Eternity.

and my love for you will never end.

It's a poem actually, but it came out from google search when I type Valentine's quote.

Anne's boyfriend, Leonnard as a representative, jokingly knelt down and gave me the prize.
Yeah, you see the photo up there? That's it.

Since it's a valentines celebration, there's a chocolate and flower, and a guy gave it to me,
So I called it a Valentines gift !

Trolled?




Wednesday, February 15, 2012

Macam macam ada.

Seperti yang kamu tahu, saya sedang kerja di kedai buku, kebanyakan colleague sya kadazan atau Melayu, so hari-hari cakap melayu lah ni.

Ok, hari ini, kami ada session customer service training, pekerja dari cewangan lain ada join kita.

Diorang briefing tentang mcam mana nak serve customer.
Tau la kan, pasal tu incident KFC, kami pun nak tingkatkan service kami.

Walaupun part-timer ndak join tu training, tapi syok juga tengok diorang training.
Yang part-timer berlakon jadi customer, makin jahat makin bagus.

Saya ada jugalah jadi problematic customer yang sengaja cari pasal dengan cashier.

Sepanjang saya kerja di sini, macam macam customer yang saya jumpa.

1st 1st ada ni orang tua bah, dia bawa cucu dia beli stationery, tapi dia terambil pen yang tiada harga, sebab tu pen jual dalam satu pack, bukan satu batang, tu cashier sudah explain dengan dia, tapi dia degil juga, jadi saya pun explain dalam bahasa cina lah, dia masih keras kepala juga, dia bilang cucu dia suka sangat tu pen, jadi terpaksalah sya panggil supervisor sya. Last last, dia mengalah juga.

Ada satu kali lagi, ada ni orang Jepun cakap Jepun bah sama kami, Manalah kami faham.
Dia juga terambil buku yang tiada harga, sebab tu buku jual dalam satu pack.

Oh ya, untuk maklumat kamu, banyak barang yang terasing ataupun tercabut daripada pack dia, fahamlah, sekarang musim tu baucer 1Malaysia, ni customer gatal bah tangan diorang, pi kasi koyak tu plastik. Kalau weekend, lagilah teruk, kadang=kadang kedai kami macam sarang tikus sudah.

Tu orang Jepun ndak pandai cakap melayu atau english,

Saya : *tunjuk buku* we dont sell 1 only, we sell 1 pack.
Dia : kalosfoasuefaknf aofvhaoifuapvmjaniduvanp.

Saya : *tunjuk tu satu pack buku* We sell one pack, not 1 book.
Dia : aoihsfnofaiourvapdiuavnolsfhuanlfhupaiuhpoasduifh

Mati-mati sya dengan tu cashier explain, haiz...ndak juga dia faham-faham
nasib baik kawan dia yang pandai cakap english dan sikit bahasa melayu datang dan tolong translate, kalau ndak, saya pun ndak tau lah.

Lepas tu, sya cakap the only Japanese sentence I know ja.
"Anatawa Kawai desune ! Arigato gozaimashita."
Lepas tu, dia reply sya : oidfnsoifanpsiofjvsaofiavpna[vorijsmfiva.

Ada satu kali lagi teruk, kena marah customer ni.

Ada ni customer, dia sudah pi kedai buku branch lain, tapi dia ndak tau nak bawa IC, so dia pulang lah. Kali kedua, dia datang lah ke kedai buku branch kami.

Oh ya, lupa sya kasi tau, semua penuntut universiti/kolej/politeknik mesti bawa IC semasa membeli menggunakan baucer Buku 1 Malaysia yang diberi oleh kerajaan.

Saya tengoklah baucer dia,

Saya : Sorry ya, ada satu keping baucer ndak boleh guna, kerana cop sekolah ndak sempurna.
Dia : suifhnpasfvjsoifjsmpdofiapsmoihfpasodifhsi. Saya mahu jumpa manager kamu!!!!!

Punya main garang.
Jadi, sya pun diam ja kasi dia marah, lepas tu bawa dia jumpa manager kamilah.

Banyak baucer kena reject oleh kedai kami gara-gara cop sekolah ndak sempurna.
Hilang satu perkataan pun ndak terima.

So, kepada sesiapa yang ada baucer ni, tolong pastikan cop sekolah kamu sempurna, kalau ndak, minta sekolah kamu cop balik.

Haiz, walaupun ada susah sikit ni kerja, tapi bagusla juga ada pengalaman.

Oh ya, next post, saya akan cerita sikit tentang valentine sya, jangan lupa follow ya.
Bah jalan dulu.

Saturday, February 11, 2012

What a looooooong process.

If you've read my previous post, you'll know that I'm currently work as a part -timer at a bookstore.

So, just want to share some experience and how things are done in a bookstore.

Before a book, stationery, magazine etc can be displayed on the rack, these items have to go through a looooooong process.

1. Order the items.
2. Receive the items.
3. Check bar code.
4. Key in bar code into the computer.
5. Print the bar code.
6. Unpack all the goods.
7. Organize the goods according to their type.
8. Count the quantity and check with the receipt.
9. Stick the bar code.
10. Repack it into the box.
11. Recheck everything with supervisor.
11. Deliver them into different departments.
12. Unpack.
13. Housekeeping.
14. Finally arrange and display.

So, every time you enter a shop and buy and item, you may think of the journey the item had gone through and how many sweats + effort had put into it.

Buenas Noches !

Thursday, February 2, 2012

It's working time.

Ok, Since I can't sleep, so decided to update my blog.

So yeah, I'm working (finally).
After 1 month of becoming potato couch at home, finally got myself a job at a bookstore in CP.
(You see that I emphasize on the word "Finally" )

I'm a part time assistant who arrange all those messed up stationery back to their original place.
Or you can use another word to describe it : Housekeeping.
Thanks to our picky customers.

Been standing, walking, arranging, climbing, passing, distributing things for 8 hours.
Now I'm in extreme lethargy and my feet were in deep excruciating pain.
(That's because I never exercise.)
Ironically, I don't feel sleepy at all.

Anyway,, it's a good way to work out, after don't-know-how-many-months-ago.

Oh, did I mention that the bookstore was crowded with students?
Yeah, that's because they just got the RM 200 voucher.
Most of them were college/form 6/uni students.
Btw, I saw many young nurses.

And, they called me "Kak".
Do I look old?
Hello, just because I'm a worker there didn't mean that I'm older than you guys.

Anyway, it's a great experience.
So if you happen to stop by at this bookstore, don't forget to come and visit me.
I'll be rushing here and there.

Buenas Noches People !